A serdülők nem hivatalos alpesisí-világbajnokságaként számontartott versenyen Szonja is részt vesz az U16-os szlalom leány csapat tagjaként.

Hagyományosan az olaszországi Folgariában rendezik a Topolino Kupát, amelyen óriás-műlesiklásban és szlalomban áll rajthoz versenyzőnk.

A Stark Márton szövetségi kapitány vezette csapat március 4-5 között bizonyíthat korosztályuk legjobbjai között.. A szlovákiai Olimpiai Reménységek Versenyén három dobogós helyet szereztek fiataljaink,

„Számunka is ez a szezon legfontosabb versenye. Jól sikerült a felkészülés, bár voltak nehezebb időszakok, amelyeken át kellett lendülnünk.Nem egyszerű a helyzet, hiszen a jelek szerint az időjárás nem lesz kegyes a versenyzőkhöz, másrészt többen magasabb rajtszámot kaphatnak, mint azt tudásuk alapján megérdemelnék. „Az a baj, hogy csoportonként osztják a számokat, és egy-egy csoportban adott országból csak egy síelő lehet. Vagyis lesz olyan, aki csak egy-két tizeddel rosszabb a csapattársánál, mégis sokkal hátrébb kerül. A nehézségek ellenére várok gyereket a tizenötbe, főleg a fiúknál óriásban. A top tíz már bravúr lenne ebben a borzasztóan erős mezőnyben. Nagy tragédia egyébként akkor sem történik, ha csak az első harmincban végzünk.” – mondta Stark Márton.