Idén három versenyzőnk képviselte Magyarországot a nemzetközi Whistler Cupon, Hozmann Szonja, Szőllős Noa és Hozmann Rudolf.

Az U16 versenyei egy pályán zajlottak fiúknak és lányoknak, az U14-eseknél a magas létszám miatt (kb.130-130 induló) külön rendezték a versenyeket. Így egyszerre 3 pályán, 3 különböző számban versenyeztek a gyerekek.

Az U16-os korcsoportnak első nap SG versenyt rendeztek. Szonja parádésan sízett, legjobb részideje volt, és ő volt a leggyorsabb is, de sajnos a pálya második felében elélezett, bukott, így nem tudta befejezni a versenyt.

Másnap már az U14-es versenyzők is rajthoz álltak. Noa szenzációs versenyzéssel, a nehéz körülmények ellenére megszerezte az ezüstérmet műlesiklásban.

Rudi paralellszlalomban indult, és feljutott a 32-es táblára. Sajnos innen nem sikerült továbbjutnia idősebb ellenfele ellen.

Az U16-osoknak ezen a napon óriásműlesiklást rendeztek. Szonjának az 1-es rajtszám nem hozott szerencsét, és kiesett.

Harmadik napon Noa parallel szlalomban óriási izgalmak közepette egészen az elődöntőig menetelt. A döntőbe ugyan nem sikerült beverekednie magát, de a kisdöntőt megnyerte, és ezzel bronzérmes lett mindannyiunk büszkeségére.

Rudi óriásműlesiklásban indult, és sajnos az első futamban kiesett.

Szonja szlalomban indult, a körülmények talán ezen a versenyen voltak a legmostohábbak. Az első futamban komoly köd volt, és mivel az U16-ban egy pályán versenyeztek lányok és fiúk, a második futamra nagyon felolvadt a hó. Szonja nehezebben bírkózott meg ezekkel a körülményekkel mint sok vetélytársa, és egy gyengébb második futam után végül a még mindig nagyon szép 13. helyen zárta a versenyt.

Bár utolsó serdülő versenyén saját várakozása ellenére nem sikerült dobogón végeznie, összességében egy kiváló évvel zárta ezt a korszakot.

Utolsó nap Rudi szlalomban szenzációs első futammal a 7. helyre csúszott be. Második futama kicsit gyengébben sikerült, és végül 10. helyen végzett. Ezzel ő lett a legjobb 2004-es versenyző.

Szonja egy csapat nélkül érkezett egyéni versenyzőkből spontán alakult nemzetközi csapat tagjaként elindulhatott a nemzetek paralell csapatversenyén. Két dán, egy-egy új-zélandi, török és ír versenyző volt csapattársa.

Abszolút meglepetés csapatnak számítottak, és büszkék vagyunk, hogy többször is Szonjának köszönhették továbbjutásukat. Nyolc között a későbbi Whistler Cup-győztes Svájc ejtette ki őket.

Noa feltette a koronát az eddig is kiváló szereplésére, és magabiztosan, mindkét futamot megnyerve megszerezte az aranyérmet óriásműlesiklásban!

Így Szonja két évvel ezelőtti győzelme után újabb magyar név kerülhet a Whistler Cup dicsőségtáblájára! A két lány illusztris társaságba kerül, hiszen a korábbi győztesek között van például Lindsey Vonn, Julia Mancuso, Tina Maze, Mikaela Shiffrin…

Ez a rendezvény ismét bebizonyította, hogy lehet olyan rendezvényt szervezni, ahol több száz gyerek folyamatosan jól érzi magát. Minden este nagy közös vacsorát rendeztek a teljes mezőnynek, ahol mindenféle játékokkal szórakoztatták a fiatalokat. Így volt lehetőség új barátságokat kötni, versenyzőknek, kísérőknek egyaránt. Az edzők is hasznos tapasztalatokat cserélhettek a jó hangulatú összejöveteleken.

Összességében egy újabb sikeres Whistler kupán vagyunk túl! Az eredményektől függetlenül is elmondhatjuk, hogy mindhárom versenyző megállja helyét a nemzetközi mezőnyben.

Öröm látni és átélni, hogy a magyar sísportnak igéretes utánpótlás versenyzői vannak!

Rudi on Podium

Paralell Team

Szonja´s name on the Champions´ List

Hungarian Team