Néhány hete Stark Márton szövetségi kapitány méltatta Tausz András sikerét, aki első magyarként tudott Landescup versenyt nyerni az utolsóéves serdülők között.

Örömmel számolhatunk be róla, hogy eredményével nem sokáig maradt egyedül.
Hozmann Szonja a hétvégén SG-ben diadalmaskodott Wildschönauban, sőt, azonnal duplázni tudott, és ezzel átvette a vezetést a kupasorozatban.

Ez több szempontból is nagyon örvendetes eredmény. Egyrészt Tirol épp a napokban nyerte meg az osztrák tartományok versenyét, és bár Szonja magyarként nem vehetett részt ezen, büszkék lehetünk, hogy a legjobbak között nem talált legyőzőre. Másrészt Szonja eddigi legjobb eredményeit SL-ban érte el, ( évfolyamgyőztes már volt a Landescup-ban, Top 10 helyezések nemzetközi versenyeken) most végre egy gyorsasági számban is letette névjegyét. A kettős SG győzelem másnapján pedig a Pokal Loka SL versenyében a 7. helyen zárta a sikeres hétvégét.

” Talán többen tudják, hogy szeptembertől a Schigymnasium Stams tanulója vagyok. Elsősként a tanulmányokra fordítjuk főleg a figyelmet, és keveset szabad hiányoznunk, hiszen jövőre már sokkal több versenyünk lesz. Ezért edzőmmel Barbai Áronnal, idén nagyon meg kell válogatnunk, melyik versenyeken veszünk részt. Persze a tiroli bajnokságban való helytállás felér egy-egy nemzetközi versennyel, erős a mezőny. Nagyon sajnálom, hogy nem juthattam el a Trofeo Borrufára, hiszen a vetélytársaim eredményeit nézve jó helyezésekben reménykedhettem. Szerencsére a Pokal Loka színvonala egyre magasabb, mostanra szinte egyenrangúvá vált a Topolinoéval. Örülök a hetedik helyemnek, de elégedett nem vagyok. A második futamban sajnos hibáztam, végezhettem volna jóval előrébb is… Büszke vagyok, hogy pillanatnyilag vezetem a Landescup-ot, de a további futamok egy részén sajnos nem tudok részt venni… Nem bánkódom miatta, inkább reménykedem, hogy ezt a jó formát meg tudom őrizni az első FIS évemre…”- összegzi az elmúlt időszakot Hozmann Szonja.